Kwekerij Decadt: aromatische kruiden in je tuin
In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij een van onze lokale helden, kwekerij Decadt. Daar kweken ze de kruiden die je bij ons in de winkel kunt vinden. Angelo krijgt een rondleiding van Corine en ontdekt een paar hele leuke vari√ęteiten. Hij leert ook dat belagers met natuurlijke vijanden worden bestreden. Geen chemische troep dus!


Na afloop gaat Angelo thuis aan de slag met het beplanten van een grote pot. Daarin komt basilicum, citroenverbena, oregano en Chinese bieslook aan bod.


Klaar voor deze kruidige video?

Angelo’s tips:


  • Gebruik de Aveve Potgrond voor Moestuinbakken Premium voor al je groenten en kruiden. Deze potgrond werd verrijkt met wormencompost en bezit een startersmeststof, goed voor 3 maanden.

  • Als je kruiden wil combineren in een pot of bak, zorg er dan voor dat alle kruiden dezelfde eisen stellen. Kies dus alleen planten die ongeveer dezelfde hoeveelheid water of zonlicht nodig hebben. Peterselie en basilicum combineren is dus geen goed idee. Basilicum heeft nood aan veel zonlicht, peterselie groeit het best op een plek in de halfschaduw.

  • Zorg voor hoge en lage planten in een pot of bak. Zo is er op elke hoogte wat te zien.

  • Geef dagelijks water wanneer het extreem warm is. In de vroege ochtend of ’s avonds laat, wanneer de zon ondergaat. Giet niet op de bladeren, dat kan brandvlekken veroorzaken.

  • Regelmatig plukken van je kruiden stimuleert de plant om nieuwe scheuten te vormen. Knip vrij diep terug, zo ontstaan nieuwe blaadjes dichter bij de grond.

Ook zin gekregen om kruiden te planten? Reserveer dan nu de gebruikte producten via Click & Collect