Meer biodiversiteit in de tuin van Dieter en Davy


Biodiversiteit is een onderwerp dat leeft. En dat is een goede zaak. Want wildleven in onze tuin verwelkomen is belangrijk.


In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij Dieter en Davy, een koppel dat zich bewuster wordt van hun eigen groene omgeving en zich wil inzetten om nog meer beestjes welkom te heten.Angelo’s tips:


  • Water is de basis van leven, ook in de tuin. Een vijver of waterelement zal meteen een heleboel wildleven lokken.

  • Zorg in een vijver voor wat bladeren die op het wateroppervlak liggen. Denk maar aan waterlelies. Daar zullen insecten op rusten, eitjes leggen of zich schuilhouden.

  • Je staat er niet bij stil, maar zelfs een composthoop draagt bij aan biodiversiteit in de tuin. Heel veel beestjes houden er zich in schuil en voeden zich met het organische materiaal dat erin zit.

  • Hang nestkastjes voor vogels op in je tuin. Met wat geluk komen ze in jouw tuin een nest maken en hun jongen grootbrengen. Want meer vogels in je tuin, dat is ook minder last van slakken en vervelende beestjes zoals bladluizen. Wist je trouwens dat mezen tot wel anderhalve kilo insecten per nest aan hun jongen voeren?

  • Insectenhotels, en meer bepaald bijenhotels, zijn zeer welkom in je tuin. Daar gaan onder andere solitaire bijen hun eitjes in leggen om zich voort te planten.

Wil je ook meer beestjes verwelkomen in je tuin? Reserveer dan nu de gebruikte producten via Click & Collect