Het stadsbalkon van Shana

In deze nieuwe aflevering van Tof in den Hof gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij Shana. Shana woont in de stad en heeft alleen een balkonnetje ter beschikking waar ze met vrienden en familie kan zitten. Dat hoeft geen probleem te zijn, want ook op kleine oppervlaktes kan je plezier maken. Alleen voelt de ruimte wat kaal en grijs aan, dus tijd om de boel wat op te fleuren.


Samen met Angelo hebben we het balkonnetje omgetoverd tot een heerlijk plekje om deze zomer te vertoeven. Bubbelbarbecues bij de vleet!


Tips van Angelo


  • Heb je een kleine ruimte, probeer dan groots te denken. Ga de hoogte in, hang rekjes op en laat klimplanten groeien aan een kale muur. Zorg dat er ook op ooghoogte iets te beleven valt, dat trekt de boel open en zorgt ervoor dat die ruimte straks groter lijkt.

  • Zet niet alle potten zomaar op de grond. Probeer ze van hoog naar laag te schikken op een tafeltje of kastje. Potten die op de grond staan doen onze ogen naar beneden kijken, waardoor je vaak snel een verkleinend gevoel krijgt. Door ze op verschillende hoogtes neer te zetten zorg je net voor het tegenovergestelde.

  • Op een zonnig balkonnetje of terras kan het snel warm worden. Check je potten dagelijks en geef bij voorkeur in de ochtend of ’s avonds laat water.

  • Hang lichtslingers op, die zorgen wanneer het donker is voor extra gezelligheid. Zo is het balkon of terras op elk moment van de dag een fijne plek.

Ook zin gekregen om je balkon of terras op te fleuren? Reserveer dan nu de gebruikte producten via Click & Collect