Bloembakken om de hele zomer lang van te genieten

In deze aflevering gaat tuinspecialist Angelo Dorny langs bij de gebroeders Van Roosbroeck in Putte. Zij kweken eenjarige perkplanten in hun kwekerij. Angelo krijgt een rondleiding en ontdekt wat het verschil is tussen gezaaide en gestekte planten, maar hij krijgt ook handige tips van de kweker om een hele zomer lang gezonde planten te hebben.


Thuis, in zijn serre, gaat Angelo aan de slag met het samenstellen van een mooie bloembak. Hij vertelt hoe je jouw bakken nog leuker maakt en laat zien waarom perkplanten je tuin instant zomerproof maken. Bloembakken, ouderwets? Niet als het aan ons ligt!


Angelo’s tips


  • Kies voor bloembakken met een gat in onderin.

  • Leg eventueel een gebroken potscherf over het gat zodat niet alle potgrond straks uitspoelt, maar wel nog steeds voor een goede drainage zorgt.

  • De Aveve potgrond voor bloembakken is erg luchtig, houdt goed het water vast en bezit een basismeststof voor wel 6 maanden.

  • Wees creatief in het vullen van je bakken. Kies voor bloemen die de hoogte in groeien, maar zorg tegelijk ook voor enkele afhangende planten. De combinatie van hoog en laag maakt het extra interessant.

  • Geef je bloembakken dagelijks water tijdens warme periodes, het liefst ’s morgens vroeg of ’s avonds laat.

  • Bedek de potgrond in je potten of bakken met een kleine sierschors. Dat ziet er straks mooier uit, maar belangrijker nog, het zorgt voor minder verdamping.

Ook zin gekregen om je bloembakken nog leuker te maken? Reserveer dan nu de gebruikte producten via Click & Collect