Dit dessert smaakt heerlijk met een bolletje vanille-ijs erbij.
Appelstrudel-twist
Koning Winter in het land? Tijd voor warme appelstrudel! Met dit recept geef je deze traditionele lekkernij nog meer sterallures. En heel belangrijk: vergeet het bolletje ijs niet!
Voeg toe aan receptenboekje

Appelstrudel-twist

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Maak er een mooi bolletje van.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de appelvulling

Schil de appels en snijd ze in fijne halve maantjes. Meng ze met de suiker en de kaneel.
4

Maak banketbakkersroom

Meng de mix met de melk en het vanille-extract.
5

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg geleidelijk uit en draai het af en toe een kwartslag. Ga door tot je een rechthoek hebt van 38 bij 28 cm. Laat 2 minuten rusten.
6

Verdeel in 2 plakken

Snijd de randen recht. Snijd 2 lange stroken uit van ongeveer 12 cm breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een plak op de bakplaat.
7

Breng de vulling aan

Roer de banketbakkersroom even door. Schep in een spuitzak en knip de punt eraf. Spuit 3 banen banketbakkersroom op het deeg en boven op de middelste baan nog eentje. Leg daarop de appelschijfjes dakpansgewijs.
8

Bedek met de 2de plak

Maak in de 2de deegplak evenwijdige insnijdingen met een pizzasnijder, ongeveer een centimeter van elkaar. Laat een boord van minstens 1 cm intact. Rol de plak losjes op en rol uit over de vulling heen. Druk de randen stevig aan. Snijd ze recht met de pizzasnijder.
9

Laat rijzen

Bedek met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
10

Bak de appelstrudel

Bak de appelstrudel 20 minuten op 200 °C.
11

Decoreer

Rooster de amandelschilfers 2 à 3 minuten in de oven of in een droge antiaanbakpan. Maak gelei volgens het recept op het zakje Taartina. Bestrijk het gebak met de gelei en strooi er direct amandelschilfers op. Bestrooi net voor het serveren met bloemsuiker.

Dit dessert smaakt heerlijk met een bolletje vanille-ijs erbij.

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Maak er een mooi bolletje van.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de appelvulling

Schil de appels en snijd ze in fijne halve maantjes. Meng ze met de suiker en de kaneel.
4

Maak banketbakkersroom

Meng de mix met de melk en het vanille-extract.
5

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg geleidelijk uit en draai het af en toe een kwartslag. Ga door tot je een rechthoek hebt van 38 bij 28 cm. Laat 2 minuten rusten.
6

Verdeel in 2 plakken

Snijd de randen recht. Snijd 2 lange stroken uit van ongeveer 12 cm breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een plak op de bakplaat.
7

Breng de vulling aan

Roer de banketbakkersroom even door. Schep in een spuitzak en knip de punt eraf. Spuit 3 banen banketbakkersroom op het deeg en boven op de middelste baan nog eentje. Leg daarop de appelschijfjes dakpansgewijs.
8

Bedek met de 2de plak

Maak in de 2de deegplak evenwijdige insnijdingen met een pizzasnijder, ongeveer een centimeter van elkaar. Laat een boord van minstens 1 cm intact. Rol de plak losjes op en rol uit over de vulling heen. Druk de randen stevig aan. Snijd ze recht met de pizzasnijder.
9

Laat rijzen

Bedek met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
10

Bak de appelstrudel

Bak de appelstrudel 20 minuten op 200 °C.
11

Decoreer

Rooster de amandelschilfers 2 à 3 minuten in de oven of in een droge antiaanbakpan. Maak gelei volgens het recept op het zakje Taartina. Bestrijk het gebak met de gelei en strooi er direct amandelschilfers op. Bestrooi net voor het serveren met bloemsuiker.

Dit dessert smaakt heerlijk met een bolletje vanille-ijs erbij.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 13/11/2021 13:42
wel duur kan ik beter naar de bakker gaan