Op zoek naar een feestelijk gebak? Dan raak je met deze gesuikerde amandelspiralen meteen de juiste snaar. Heerlijk licht en luchtig, mét een intens amandelaroma. Je serveert deze ‘achtjes’ van ’s morgens tot ’s avonds. Als ontbijt, tussendoortje of nagerechtje: iedereen geeft toe aan deze weldadige verwennerij!
Laat het bladerdeeg ontdooien en leg alle lapjes op elkaar.
2
Rol nu het bladerdeeg uit tot een lap van 25 op 30 cm.
3
Strooi op een vel bakpapier de helft van de suiker en de helft van de geschaafde amandelen ter grootte van de deeglap.
4
Klop een ei los en bestrijk hiermee de deeglap. Leg de deeglap nu omgekeerd op het suikeramandelmengsel.
5
Bestrijk de andere kant ook met ei en bestrooi die met de rest van de suiker en de amandelen. Druk het geheel goed aan.
6
Snijd de deeglap in de lengte in repen van ongeveer 1 cm breed. Draai elke reep in een spiraal en leg die in de vorm van een acht op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg nu 15 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
7
Bak 20 minuten in de oven. Laat de spiralen daarna afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een afgesloten koekendoos.
Laat het bladerdeeg ontdooien en leg alle lapjes op elkaar.
2
Rol nu het bladerdeeg uit tot een lap van 25 op 30 cm.
3
Strooi op een vel bakpapier de helft van de suiker en de helft van de geschaafde amandelen ter grootte van de deeglap.
4
Klop een ei los en bestrijk hiermee de deeglap. Leg de deeglap nu omgekeerd op het suikeramandelmengsel.
5
Bestrijk de andere kant ook met ei en bestrooi die met de rest van de suiker en de amandelen. Druk het geheel goed aan.
6
Snijd de deeglap in de lengte in repen van ongeveer 1 cm breed. Draai elke reep in een spiraal en leg die in de vorm van een acht op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg nu 15 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
7
Bak 20 minuten in de oven. Laat de spiralen daarna afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een afgesloten koekendoos.
Laat het bladerdeeg ontdooien en leg alle lapjes op elkaar.
Rol nu het bladerdeeg uit tot een lap van 25 op 30 cm.
Strooi op een vel bakpapier de helft van de suiker en de helft van de geschaafde amandelen ter grootte van de deeglap.
Klop een ei los en bestrijk hiermee de deeglap. Leg de deeglap nu omgekeerd op het suikeramandelmengsel.
Bestrijk de andere kant ook met ei en bestrooi die met de rest van de suiker en de amandelen. Druk het geheel goed aan.
Snijd de deeglap in de lengte in repen van ongeveer 1 cm breed. Draai elke reep in een spiraal en leg die in de vorm van een acht op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg nu 15 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
Bak 20 minuten in de oven. Laat de spiralen daarna afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een afgesloten koekendoos.
Wat zeggen anderen