Gevlochten pizza Hawaï
Creatief met pizza! Laat je vlechtkunsten zien en schotel je tafelgenoten dit ingenieuze pakketje voor. Onvervalste comfortfood in een strak jasje.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevlochten pizza Hawaï

1

Kneed het deeg

Voeg de mix voor pizza, de olie en het water samen. Kneed 10 minuten met de hand, met een broodmachine of met een keukenrobot. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.

gevlochten pizza
2

Rol het deeg uit en maak strookjes

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 22 bij 33 cm. Verdeel het deeg denkbeeldig in de lengte in drie delen. Maak links en rechts insnijdingen van 7 cm lang met 2 cm tussenruimte. Strijk de uiteinden van de strookjes in met een beetje water.

gevlochten pizza
3

Vul de pizza

Kruid de passata. Strijk een laagje over de middenstrook, maar laat een rand van 1 cm onbedekt. Leg de stukjes ham en ananas op de passata. Bestrooi met mozzarella.

gevlochten pizza
4

Vlecht de pizza dicht

Vouw de boven- en benedenrand van het deeg naar binnen. Vlecht het brood van boven naar beneden: leg om de beurt een strookje van de linkerkant en een van de rechterkant naar het midden.

gevlochten pizza
5

Bak de pizza

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk de pizza met een beetje olijfolie en strooi er sesamzaadjes over. Bak de pizza 18 à 20 minuten op 220 °C.

gevlochten pizza
Gevlochten pizza Hawaï

Voor het pizzadeeg
2 eetlepels olijfolie
125 ml water
Voor de vulling
passata
kruiden: curry, peper, zout, eventueel pizzakruiden
50 g ham, in stukjes
50 g gemalen mozzarella
120 g ananas, in stukjes
sesamzaad
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Gevlochten pizza Hawaï

Voor het pizzadeeg
2 eetlepels olijfolie
125 ml water
Voor de vulling
passata
kruiden: curry, peper, zout, eventueel pizzakruiden
50 g ham, in stukjes
50 g gemalen mozzarella
120 g ananas, in stukjes
sesamzaad
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de mix voor pizza, de olie en het water samen. Kneed 10 minuten met de hand, met een broodmachine of met een keukenrobot. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.

gevlochten pizza
2

Rol het deeg uit en maak strookjes

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 22 bij 33 cm. Verdeel het deeg denkbeeldig in de lengte in drie delen. Maak links en rechts insnijdingen van 7 cm lang met 2 cm tussenruimte. Strijk de uiteinden van de strookjes in met een beetje water.

gevlochten pizza
3

Vul de pizza

Kruid de passata. Strijk een laagje over de middenstrook, maar laat een rand van 1 cm onbedekt. Leg de stukjes ham en ananas op de passata. Bestrooi met mozzarella.

gevlochten pizza
4

Vlecht de pizza dicht

Vouw de boven- en benedenrand van het deeg naar binnen. Vlecht het brood van boven naar beneden: leg om de beurt een strookje van de linkerkant en een van de rechterkant naar het midden.

gevlochten pizza
5

Bak de pizza

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk de pizza met een beetje olijfolie en strooi er sesamzaadjes over. Bak de pizza 18 à 20 minuten op 220 °C.

gevlochten pizza

Wat zeggen anderen