Bereid het speculaasdeeg zoals beschreven op de verpakking en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Bereid het frangipanebeslag zoals aangegeven op de verpakking.
Rol de helft van het speculaasdeeg uit tot een rechthoek van 25 bij 15 cm. Spray de cakevorm in met bakspray en bedek de bodem met een laagje speculaasdeeg. Maak een opstaand randje van ongeveer 1,5 cm.
Spreid een dun laagje abrikozenvulling uit over het speculaasdeeg en verdeel daarover het frangipanebeslag.
Rol de rest van het speculaasdeeg uit en leg het bovenop het frangipanebeslag. Duw lichtjes aan langs de rand.
Bestrooi de speculaas met amandelschilfers. Bak 50 minuten op 170 °C.
Vervang de abrikozen- en frangipanevulling door amandelspijs (marsepein gemengd met een eiwit). Verminder dan de baktijd met 10 minuten.
Bereid het speculaasdeeg zoals beschreven op de verpakking en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Bereid het frangipanebeslag zoals aangegeven op de verpakking.
Rol de helft van het speculaasdeeg uit tot een rechthoek van 25 bij 15 cm. Spray de cakevorm in met bakspray en bedek de bodem met een laagje speculaasdeeg. Maak een opstaand randje van ongeveer 1,5 cm.
Spreid een dun laagje abrikozenvulling uit over het speculaasdeeg en verdeel daarover het frangipanebeslag.
Rol de rest van het speculaasdeeg uit en leg het bovenop het frangipanebeslag. Duw lichtjes aan langs de rand.
Bestrooi de speculaas met amandelschilfers. Bak 50 minuten op 170 °C.
Vervang de abrikozen- en frangipanevulling door amandelspijs (marsepein gemengd met een eiwit). Verminder dan de baktijd met 10 minuten.
Wat zeggen anderen [1 Reacties]