Marokkaanse suikerbrioches
Marokkaanse brioches zijn heerlijk zoete broodjes met een vleugje anijs en knapperige sesamzaadjes. In deze luxeversie komen daar nog een handvol suikerparels bij. Heerlijk bij een kopje koffie of thee!
Voeg toe aan receptenboekje

Marokkaanse suikerbrioches

1

Stap 1

Meng de mix met de boter en het lauwe water. Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt. Meng de suikerparels met de hand door het deeg. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 15 minuten rijzen op een warm plekje.
2

Stap 2

Bestrooi het werkblad met bloem. Vet de springvorm in. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Leg ze in de springvorm met een beetje tussenruimte.
3

Stap 3

Strijk de bolletjes in met de eidooiers.
4

Stap 4

Strooi er nog wat parelsuiker over. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5

Stap 5

Bak de brioches ongeveer 15 minuten op 200 °C, tot ze goudbruin zijn.

Marokkaanse suikerbrioches
Voor het deeg
150 g parelsuiker
220 ml lauw water
30 g boter
Voor de afwerking
2 eidooiers
parelsuiker
Bak- en kookbenodigdheden
Weegschaal
Spray-invetter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Marokkaanse suikerbrioches
Voor het deeg
150 g parelsuiker
220 ml lauw water
30 g boter
Voor de afwerking
2 eidooiers
parelsuiker
Bak- en kookbenodigdheden
Weegschaal
Spray-invetter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Stap 1

Meng de mix met de boter en het lauwe water. Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt. Meng de suikerparels met de hand door het deeg. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 15 minuten rijzen op een warm plekje.
2

Stap 2

Bestrooi het werkblad met bloem. Vet de springvorm in. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Leg ze in de springvorm met een beetje tussenruimte.
3

Stap 3

Strijk de bolletjes in met de eidooiers.
4

Stap 4

Strooi er nog wat parelsuiker over. Dek af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5

Stap 5

Bak de brioches ongeveer 15 minuten op 200 °C, tot ze goudbruin zijn.

Wat zeggen anderen