Unicorn cupcakes
Een kinderfeestje is niet compleet zonder cupcakes. Met suikerpasta en een beetje verbeelding knutsel je moeiteloos piraten, monsters en prinsessen in elkaar. Of waag je aan deze kleurrijke eenhoorns.
Voeg toe aan receptenboekje

Unicorn cupcakes

1

Bak cupcakes

Verwarm de oven voor op 150 °C. Maak het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van de bakvorm. Vul ze met beslag. Bak de cupcakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan de temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 à 15 minuten bakken.

2

Maak de hoorns

Vet je bakmatje of placemat in met Crisco-vetstof. Kneed een mespunt tylose door een stukje witte suikerpasta. Dat zorgt ervoor dat
de suikerpasta sneller hard wordt. Boetseer 6 spiraalvormige hoorns en steek ze op een tandenstoker. Los wat goudpoeder op in een klein beetje alcohol. Schilder de hoorns goud met een penseel.

3

Vorm de oren

Rol een stuk witte suikerpasta dun uit. Steek hartjes uit met een hartvormige uitsteker. Vouw de hartjes tot oren. Schilder de binnenkant goud.

4

Bekleed de cupcakes

Steek 6 rondjes uit met een ronde uitsteker en leg ze op de cupcakes.

5

Maak bloemetjes

Kleur stukjes suikerpasta met voedingskleurstof naar keuze. Rol de stukjes gekleurde suikerpasta uit en vorm bloemetjes met een bloemvormige uitsteker. Steek voor het bloemhart kleinere bloemetjes gele suikerpasta uit.

6

Decoreer de cupcakes

Steek een hoorn in elke cupcake. Plak de oren, de bloemetjes en de bloemhartjes vast met eetbare lijm. Teken de ogen met zwarte voedingskleurstift.

unicorn cupcakes

Recept voor 6 cupcakes
Voor de cupcakes
1 ei
50 g boter
15 ml water
Voor de decoratie
klein beetje alcohol (bv. wodka)
penseel
siliconen bakmatje of placemat
tandenstokers
Wilton voedingskleurstof geel, blauw, paars en oranje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
unicorn cupcakes

Recept voor 6 cupcakes
Voor de cupcakes
1 ei
50 g boter
15 ml water
Voor de decoratie
klein beetje alcohol (bv. wodka)
penseel
siliconen bakmatje of placemat
tandenstokers
Wilton voedingskleurstof geel, blauw, paars en oranje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak cupcakes

Verwarm de oven voor op 150 °C. Maak het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van de bakvorm. Vul ze met beslag. Bak de cupcakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan de temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 à 15 minuten bakken.

2

Maak de hoorns

Vet je bakmatje of placemat in met Crisco-vetstof. Kneed een mespunt tylose door een stukje witte suikerpasta. Dat zorgt ervoor dat
de suikerpasta sneller hard wordt. Boetseer 6 spiraalvormige hoorns en steek ze op een tandenstoker. Los wat goudpoeder op in een klein beetje alcohol. Schilder de hoorns goud met een penseel.

3

Vorm de oren

Rol een stuk witte suikerpasta dun uit. Steek hartjes uit met een hartvormige uitsteker. Vouw de hartjes tot oren. Schilder de binnenkant goud.

4

Bekleed de cupcakes

Steek 6 rondjes uit met een ronde uitsteker en leg ze op de cupcakes.

5

Maak bloemetjes

Kleur stukjes suikerpasta met voedingskleurstof naar keuze. Rol de stukjes gekleurde suikerpasta uit en vorm bloemetjes met een bloemvormige uitsteker. Steek voor het bloemhart kleinere bloemetjes gele suikerpasta uit.

6

Decoreer de cupcakes

Steek een hoorn in elke cupcake. Plak de oren, de bloemetjes en de bloemhartjes vast met eetbare lijm. Teken de ogen met zwarte voedingskleurstift.


Wat zeggen anderen