Zelf brood bakken, hoe begin je eraan? 

 

Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood.

Zin om eraan te beginnen maar weet je niet hoe? We zetten graag enkele tips voor je op een rijtje.


Heb ik een broodmachine nodig?

In principe heb je geen broodmachine nodig. Ook met je gewone oven kan je aan de slag. Dat vraagt wel de nodige zorgvuldigheid en geduld. Eet je elke dag brood, heb je weinig tijd of heb je geen goede oven? Dan is een broodmachine zeker een nuttige investering.

Je doet de ingrediënten in de juiste hoeveelheden en de juiste volgorde in de machine en kiest het bijbehorende programma. In ongeveer drie uur is het brood klaar. Meer is het niet! Er zijn zelfs extra snelle programma's waardoor het nog korter duurt.

Welke soorten brood kan je maken?

Bij AVEVE bieden we 2 grote categorieën bloem aan: All-in en Classics.

Als je geen tijd wil verliezen met ingrediënten afwegen, dan zijn de All-in-mixen voor jou het gedroomde product. Bij onze All-in-mixen hoef je enkel water toe te voegen, het deeg is dus in geen tijd klaar. Daarom zijn de All-in mixen ideaal voor gebruik in de broodmachine, maar ook in de oven leveren ze een prachtig resultaat. Met een All-in-mix lukt je brood altijd en de ruime keuze aan heerlijke variëteiten laat je toe af te wisselen. De mixen zijn beschikbaar in pakken van 500 g tot 2,5 kg en bevatten alleen natuurlijke ingrediënten.

Classic broodmixen laten je toe om op een creatieve manier brood te bakken en zelf gist, zout en andere ingrediënten toe te voegen. Hiervoor kan je zowel de broodmachine als de oven gebruiken. Ze bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn beschikbaar in pakken van 2,5 kg. Enkele mixen vind je ook in zakken van 10 kg en 25 kg.

Ontdek onze recepten

Er zijn 101 manieren om afwisseling te brengen in je zelfgebakken boterham. Broodmixen mengen, noten of rozijnen toevoegen, chocolade- of suikerbrood bakken: het kan allemaal met je broodmachine. Of serveer je brood als knapperige croutons of zoete wentelteefjes. Altijd anders, altijd lekker.

Bekijk de recepten

Meedoen aan een workshop?

Benieuwd hoe een professionele bakker zijn broodje bakt? Of hoe je cupcakes en cake pops kan bakken en versieren?

Vind een workshop in je buurt